din

Numai știri validat

sâmbătă 4 mai 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Parlamentul Elvețian a votat ca peste două duzini de tancuri Leopard 2 să fie revândute Germaniei / Garanții că nu vor ajunge în Ucraina

În Elveția, Parlamentul a decis că 25 de tancuri Leopard 2, scoase din funcțiune, pot fi vândute înapoi Germaniei. Pentru această aprobare, Berlinul a trebuit să garanteze că tancurile nu vor fi livrate în Ucraina.

Tanc Leopard 2 pe câmpul de luptăFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Armata elvețiană poate retrage 25 de tancuri Leopard 2 scoase din funcțiune, care pot fi apoi vândute înapoi producătorului german. Parlamentul elvețian a votat marți acest lucru, potrivit Tagesschau.de.

După Consiliul Național, și Consiliul Cantoanelor a fost de acord.

Partidul Popular Elvețian (SVP), populist de dreapta, a votat împotriva revânzării. Werner Salzmann, parlamentar SVP, a susținut că eliminarea treptată a tancurilor ar pune armata elvețiană în dezavantaj, în comparație cu alte țări.

Nu pentru Ucraina

Potrivit guvernului elvețian, ministrul federal al Economiei din Germania, Robert Habeck, și ministrul federal al Apărării, Boris Pistorius, au asigurat anterior, într-o scrisoare către ministrul Apărării din Elveția, Viola Amherd, că tancurile nu vor merge în Ucraina, dacă Elveția ar vota pozitiv. Garanția cerută a fost ca aceste tancuri să rămână în Germania, în alte state UE sau NATO.

Ministrul Amherd a spus că vânzarea înapoi a fost „corectă în ceea ce privește legea neutralității și are sens în ceea ce privește politica de integrare” pentru Elveția, care aduce astfel o contribuție la securitatea Europei. Este în interesul acesteia, dacă țările partenere își pot consolida astfel capacitățile de apărare, a explicat ea.

În februarie, Germania a cerut Elveției să revândă producătorului german Rheinmetall, tancurile Leopard 2 care nu erau operaționale în prezent. În luna mai, guvernul elvețian a fost de acord să dezafecteze 25 din cele 96 de Leopard 2 nemodernizate, din stocul armatei. După votul afirmativ al Parlamentului, acum trebuie să stabilească momentul revânzării.

Invazia Ucrainei de către Rusia a pus Elveția în situația de a se confrunta cu neutralitatea ei de lungă durată, consacrată în Constituție. Acest lucru interzice, printre altele, exportul de arme fabricate sau deținute în Elveția către părțile în conflict. Țara s-a alăturat sancțiunilor UE împotriva Moscovei, dar continuă să-și mențină neutralitatea militară.

Tancuri noi pentru Germania

Germania vrea să umple golurile din propriile stocuri, goluri create din cauza vânzării Leopard 2 către Ucraina. Ca o compensație pentru livrările de tancuri către Ucraina, Bundeswehr va primi 18 tancuri de luptă principale Leopard 2A8 noi. Comisia de buget al Bundestagului a eliberat aproximativ 525 de milioane de euro, în acest sens.

Modelele înlocuiesc cele 18 exemple de tanc Leopard 2A6, pe care Germania le-a livrat Ucrainei. Leopard 2 este principala armă a forței blindate germane. Nu numai că materialul dat Ucrainei este înlocuit, dar principalul tanc de luptă este echipat și cu noi sisteme de apărare.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...