din

Numai știri validat

sâmbătă 4 mai 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Percheziții la o vilă din Predeal a unui oficial de la Chișinău cercetat pentru delapidarea fondurilor pentru refugiații ucraineni

Procurorii DNA au făcut percheziții, marți, la o vilă din Predeal a fostului șef al Direcției de Asistență Medicală și Socială Chișinău, reținut de autoritățile din Republica Moldova după ce ar fi delapidat fonduri destinate refugiaților din Ucraina.

DNAFoto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

DNA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că, în urma unei cereri de asistență judiciară internațională formulată de Procuratura Anticorupție din Republica Moldova, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au desfășurat mai multe activități într-o cauză ce vizează săvârșirea de către funcționari publici din Chișinău a unor infracțiuni de „abuz de putere și delapidarea mijloacelor din fonduri externe” comise în legătură cu gestionarea fondurilor obținute din surse externe și destinate refugiaților din Ucraina.

„Printre altele, în baza unui mandat de percheziție domiciliară, emis de judecătorii Tribunalului Brașov, a fost făcută și o percheziție la un imobil din orașul Predeal, județul Brașov, deținut de doi cetățeni moldoveni, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente.

Ulterior, toate înscrisurile au fost transmise de către procurorii din cadrul DNA – Serviciul de Cooperare Internațională și Programe autorităților din Republica Moldova pentru continuarea cercetărilor”, precizează DNA.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că vila din Predeal la care au fost făcute percheziții îi aparține lui Victor Boris Gîlcă și soției acestuia și ar fi fost ridicată, nefiind finalizată în interior, din bani obținuți prin delapidarea fondurilor pentru refugiații din Ucraina.

Boris Gîlcă a condus Direcția Generală de Asistență Medicală și Socială din Primăria Chișinău și a demisionat în luna mai, după ce a fost reținut, alături de un alt funcționar, într-un dosar de abuz de serviciu și delapidare a fondurilor externe destinate refugiaților, conform anticoruptie.md. El este un apropiat al primarului Chișinăului, Ion Ceban, conform presei din Republica Moldova.

Ion Ceban, a acuzat partidul de guvernământ pentru „hărțuirea” colegilor săi.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...