din

Numai știri validat

sâmbătă 4 mai 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Prima reacție a Ucrainei după ce comandantul flotei ruse din Marea Neagră a „înviat”

Forțele de operațiuni speciale ale Ucrainei au anunțat că „clarifică informațiile” legate de moartea amiralului Viktor Sokolov, o primă reacție a Kievului după ce Rusia a publicat o înregistrare video care pare să arate că acesta este în viață, relatează Ukraîinska Pravda.

Amiralul Viktor SokolovFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

„După cum se știe, în urma unui atac cu rachete asupra sediului Flotei Ruse de la Marea Neagră, 34 de ofițeri au fost uciși. Sursele disponibile susțin că printre morți se afla și comandantul Flotei Ruse de la Marea Neagră. Mulți încă nu au fost identificați datorită sfâșierii corpurile lor”, notează SSO într-un comunicat remis presei marți după-amiaza.

„Deoarece rușii au fost forțați de urgență să publice un răspuns cu Sokolov presupus în viață, unitățile noastre clarifică informațiile. Acest lucru are loc ca parte a procedurii de colectare a datelor privind rezultatele operațiunii”, a adăugat acesta.

Amintim că forțele de operațiuni speciale ale Kievului au anunțat luni că Sokolov a fost ucis în timpul atacului cu rachete asupra sediului Flotei Ruse de la Marea Neagră ce a avut loc vinerea trecută.

Înregistrări video apărute pe platformele social media au arătat că fațada clădirii a fost puternic avariată și că în interiorul sediului flotei ruse a izbucnit un incendiu, SSO afirmând în urmă cu o zi că 34 de ofițeri ruși, printre care și amiralul Sokolov, au fost uciși și peste 100 răniți.

Comandantul Forţelor Aeriene ucrainene, Mikola Olesciuk, i-a lăudat public pe piloţii avioanelor ucrainene care au lansat rachetele în această operaţiune. „Promitem că vor fi mai multe”, a adăugat acelaşi comandant, după ce în ultima vreme obiective militare ruseşti din peninsula Crimeea au fost atacate aproape zilnic de forțele ucrainene.

Amiralul Sokolov a apărut marți la o ședință de la ministerul rus al apărării

Însă RIA Novosti, una dintre agențiile de presă ale statului rus, a difuzat marți o înregistrare video cu o ședință de la ministerul rus al apărării ce ar fi avut loc mai devreme în cursul zilei și în care poate fi văzut fugitiv și Sokolov.

Agenția TASS a relatat la rândul ei că „Sokolov a participat la o ședință a consiliului de administrație al ministerului rus al apărării”.

La aceeași ședință prezidată de ministrul rus al apărării Serghei Șoigu pot fi văzuți și alți amirali și comandanți de top ai forțelor rusești.

Ucraina a mai anunțat „lichidarea” a cel puțin un comandat rus de rang înalt a cărui moarte nu s-a confirmat ulterior după ce în martie 2022 a revendicat uciderea în Herson a generalului Andrei Mordvicev, care la momentul respectiv comanda Armata a 8-a rusă.

Mordvicev a apărut însă câteva zile mai târziu într-o înregistrare video alături de liderul cecen Ramzan Kadîrov iar în luna februarie a acestui an președintele Vladimir Putin l-a numit comandant al Districtului Militar Centru.

Urmărește ultimele evoluții din a 580-a zi a războiului LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...