din

Numai știri validat

miercuri 8 mai 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Mai mulți cetățeni din Cartierul Domenii se plâng de zgomotul de la terasele din Herăstrău / Aceștia cer primarilor Nicușor Dan și Clotilde Armand să intervină

Mai mulți cetățeni din Cartierul Domenii reclamă că pe perioada verii, de miercuri până duminică, nu se pot odihni noaptea din cauza zgomotului care vine de la terasele din Parcul Herăstrău. Oamenii au făcut un video cum se aude în casele lor și au mers pe urma zgomotolului, până în parc.

Terase HerastrauFoto: Hotnews

  • „Ne adresăm dumneavoastră în calitate de locuitori ai zonei Piața Domenii, adiacente Parcului Herăstrău, monument istoric al orașului nostru. Suntem terorizați și profund afectați de nivelul de zgomot provenit de la cluburile situate în parc, care perturbă continuu liniștea și bunăstarea noastră și bineînteles și a faunei locale. Este evident că există o viziune eronată și o incapacitate din partea administratorului parcului de a gestiona și proteja acest monument istoric și spațiu verde vital pentru un întreg oraș.
  • Prin autorizarea acestor cluburi amenințați echilibrul ecosistemului, punând în pericol flora și fauna diversificată a parcului și totodată, sanatatea populației. Ne întrebăm, cum a fost posibilă transformarea Insulei Copiilor în Club de Noapte?”, se arată în scrisoarea deschisă trimisă de cetățeni primarilor Nicușor Dan și Clotilde Armand, ministrului Mediului Mircea Fechet și administratorului ALPAB, Corina Bega.

Aceștia spun că au făcut mai multe reclamații la Poliția locală, dar li s-a spus că nu are cum ca zgomotul să se audă la o distanță de 3 km.

  • „Am depus nenumărate sesizări în această privință, însă răspunsul primit a fost că zgomotul nu poate fi auzit la o distanță de 3 km. Contrar acestei afirmații, avem probe video care atestă nivelul înalt de zgomot și modul în care acesta pătrunde în locuințele și viețile noastre.
  • Prin această scrisoare, dorim să subliniem necesitatea unei acțiuni imediate și eficiente pentru a salva și conserva Parcul Herăstrău. (…)
  • Solicităm revizuirea și aplicarea strictă a regulamentelor și legilor în vigoare, evaluarea impactului asupra mediului și implementarea de măsuri eficiente pentru reducerea poluării fonice”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

În Parcul Herăstrău, monument istoric, sunt peste 50 de cârciumi – terase și restaurante. Pe Șoseaua Nordului abia dacă mai vezi lacul din cauza pontoanelor uriașe construite pentru terase. Șapte construcții din parc au fost vândute de Primăria Sectorului 1 în baza unei legi din 2002 – iar terenul de sub ele și din jur a fost concesionat de Primăria Sectorului 1 fără acordul Primăriei Capitalei, deci fără respectarea legii, după cum se arată într-un răspuns transmis de instituție la solicitarea HotNews.ro. Pentru restul, Administrația Lacuri Parcuri și Agrement, administratorul parcului, a încheiat 44 de contracte de închiriere și asociere în participațiune 1997-2019, cele mai lungi contracte expirând în 2039. Chiria/redevența pe care o primește municipalitatea pornește de la 200 de euro/lună până la 3.000 de euro, sume modice față de profitul obținut de cârciumi. În timpul administrației Firea, în loc să scadă numărul acestora, în parc au apărut câteva construcții noi.

Citește mai mult:

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...