din

Numai știri validat

miercuri 8 mai 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Redevența plătită de Transgaz va fi mărită de 25 de ori / O astfel de decizie poate duce la majorarea prețurilor

Unul dintre amendamentele transmise de PSD-PNL pentru proiectul de măsuri fiscale, asupra căruia își va asuma Guvernul răspunerea, prevede majorarea de 25 de ori a redevenței plătite pentru concesiunea transportului gazelor, de la 0,4% la 10%. Monopolul asupra transportului gazelor îl deține Transgaz, ceea ce înseamnă că va fi singura companie care va plăti această redevență majorată. Transportul gazelor este o activitate reglementată și majorarea redevenețelor va duce și la creșterea costului, care mai departe se va putea reflecta în tarifele finale la gaze.

Conducte TransgazFoto: AGERPRES

Adică, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) este obligată să recunoască astfel de costuri suplimentare la stabilirea tarifelor de transport al gazelor.

Redevența pentru transportul gazelor crește de la 0,4% la 10%

Mai exact, amendamentul prevede abrogarea articolului 103 din Legea energiei electrice și a gazelor naturale 123/2012, aliniatul 2. Acest articol care va fi abrogat prevedea că “Prin derogare de la prevederile art. 49 alin. (2) lit. b) din Legea petrolului nr. 238/2004, (…) redevenţa anuală pentru concesiunea serviciului de transport al gazelor naturale plătită de operatorul acestuia, în calitate de concesionar, este de 0,4% din valoarea veniturilor brute realizate din activitatea de transport al gazelor naturale”.

În legea petrolului, se prevede “o cotă de 10% din valoarea veniturilor brute realizate din operațiuni petroliere de transport şi tranzit al petrolului prin sistemele naționale de transport al petrolului”.

VEZI AICI LISTA CU AMENDAMENTELE PROPUSE DE GRUPURILE PSD – PNL (forma finală)

Pe de alt parte, un alt amendament care vizează domeniul energetic prevede căvor fi exceptați de la plata impozitului pe cifra de afaceri operatorii economici care desfășoară activități de distribuție / transport de energie electrică și gaze naturale și sunt reglementați de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...