din

Numai știri validat

sâmbătă 27 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Au dispărut meciurile de fotbal de 90 de minute – Cât durează o partidă în SuperLiga și ce campionat deține recordul

Observatorul de Fotbal CIES a publicat recent un raport care arată că durata medie a meciurilor din 70 de campionate din lume depăşeşte 100 de minute. Din acest punct punct de vedere, ierarhia este dominată de ligile din Arabia Saudită.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meciurile din SuperLiga durează în medie 101 minute şi 39 de secunde

Site-ul CIES Football Observatory a calculat durata medie a meciurilor de la începutul sezonului în 70 de campionate din întreaga lume, arătând o creştere a prelungirilor care depăşesc frecvent zece minute.

Rezultă o durată medie totală de joc de 100 de minute şi 15 secunde pentru un meci de fotbal. Concluzia este evidentă: s-au dus vremurile în care un meci dura 90 de minute.

În respectivul clasament, campionatele saudite sunt pe primul loc. Liga 2 din Arabia Saudită este în fruntea clasamentului cu o durată medie de 106 minute şi 52 de secunde pe meci, devansând Saudi Pro League (106’52”), unde joacă Cristiano Ronaldo, şi Qatar Stars League (105’40”).

Şi mai uimitor este faptul că 100% dintre meciuri depăşesc pragul simbolic de 100 de minute în divizia secundă saudită, ca şi în UAE Pro League (105” media).

În Superliga României meciurile durează în medie 101 minute şi 39 de secunde.

În Top 5 european, La Liga din Spania este campionatul în care arbitrii sunt cei mai generoşi cu timpul suplimentar, cu o medie de 13 minute şi 3 secunde acordate.

Aceasta este urmată de Premier League (11’46”’ şi Serie A (11’04”’), în timp ce Ligue 1 (10’28”) se află la puţin peste 10 minute în urma mediei mondiale.

Dacă nu vreţi să petreceţi prea mult timp pe terenurile europene, puteţi merge în Finlanda, unde sunt acordate „doar” 6 minute suplimentare, în timp ce în divizia a doua din Elveţia, un meci din 15 durează mai mult de 100 de minute (6,7%), transmite News.ro.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...