din

Numai știri validat

sâmbătă 27 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Reacțiile internauților la postarea de pe Facebook a ministrului Boloș care se lăuda cu pachetul de măsuri fiscale: Ce teatru ieftin jucați / Câtă lipsă de bun simț/ Din cauza voastră au plecat milioane de români din țară

Câtă lipsă de bun simț, tocmai dumneavoastră care împreuna cu partidul pe care îl reprezentați (…) ați condus aceasta țară de peste 30 de ani să spuneți că am ajuns la fundul sacului pentru ca se cheltuie și nu se pune nimic la loc. Păi reduceți cheltuielile din aparatul de stat si să vedeți ce repede umpleți sacul. Din cauza voastră au plecat milioane de români din țară și din pacate vor mai pleca, comentează un internaut la postarea ministruului Finanțelor.

Marcel BolosFoto: Guvernul Romaniei / Facebook

Postarea ministrului Marcel Boloș

Vine European Commission și spune: „Aveți grijă cu deficitul bugetar, dacă nu faceți ceva, ajunge la cote alarmante. Sunteți în pericol să vă suspendăm fondurile europene, toate, și din Politica de coeziune și din PNRR.”

Mai pe românește „v-ați întins mai mult decât vă ajunge plapuma, cheltuiți fără să puneți nimic în loc și sacul a ajuns la fund”.

Miza? Riscul să pierdem 75 miliarde euro și să închidem toate proiectele de investiții, care ar rămâne fără sursă de finanțare: adică toate proiectele din bani europeni ce înseamnă drumuri noi, spitale noi, școli noi, sprijin pentru persoanele vulnerabile sau rețele de apă-canalizare s-ar opri.

Ieri, am primit vizita Fondului Monetar Internațional, veniți în delegația anuală pentru examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional.

Ne-au apreciat eforturile de a implementa reforme și politici economice responsabile, dar au subliniat: „Aveți nevoie de sustenabilitate fiscal-bugetară. Aveți nevoie să reduceți deficitul bugetar și să luați măsuri suplimentare pentru combaterea evaziunii.”

În tot acest timp, țările UE care „donează” pentru noi privesc cum dăm din umeri.

Așa am ajuns să vorbim despre nevoia unui pachet de măsuri fiscal-bugetare asumat de coaliția de guvernare, care ține agenda publică deja de prea mult timp. Un efort necesar și un efort care nu se poate opri aici.

Pentru că în următorii ani va aduce beneficiile unui stat mai disciplinat și mai corect, care îi protejează pe cei care fac investiții.

Pentru că va însemna cheltuieli publice mai înțelept făcute și cu resursa umană corect dimensionată, dar și un cadru fiscal mai predictibil pentru mediul de afaceri și mai onest pentru români.

Alte reacții ale internauților

  • Pai si cine ne-a adus la fundul sacului? Nu tot voi cu fratii vostrii PSD-isti? Nu mai sunt bani de furat si acum bagati mana in sectorul privat si pilonul 2 ??
  • Poate ne ajutați şi pe noi să aflăm de ce Finanțele nu respectă termenul legal de plată a titlurilor emise de ANRP. După ce că am primit despăgubiri infime (banii sunt direcționați către alți beneficiari), si majoritatea s-a mulțumit cu ce a primit, mai aşteptăm si ca fraierii să primim puținul ăla care e al nostru, scrie altcineva la postarea ministrului. Suntem câteva sute care am incins telefoanele la MF si ANRP, ni se spune ba că “suntem in verificari”, ba că “nu se ştie”. Până la urmă cum vine asta?!? Eu dacă nu-mi platesc datoriile la timp, vine statul şi ma trage de sacoşă, dar statul are voie să nu-şi plătească datoriile? P.S. Dacă aş putea, aş lua cu mine toți românii buni şi aş pleca. E clar ca aveți treburi de rezolvat intre voi. Rezolvați-le! Şi noi să ne intoarcem doar când e liber şi curat!, scrie un alt internaut.
  • Ce teatru ieftin jucați…., îi atrage atenția un alt internaut.
  • Domnu’, avertizarea privind deficitul excesiv exista de ani buni, de dinainte de pandemie si v-a durut la basca. Veniți acum și va smiorcăiți că nu aveți ce face?
  • Reduceti cheltuielile bugetare, taiati pensiile speciale. Nu noi suntem vinovatii ci voi care guvernati prost de 30 ani si pe langa asta mai si ne furati (vezi Buzatu=1,25 milioane lei). Unii dintre noi nici intr-o viata n-au facut atatia bani si voi vi-i insusiti intr-o clipita. Confiscați toate averile nejustificate si veti reduce deficitul bugetar de care vorbiti. Nu mai incercati sa ne speriati, ca nu ne mai sperie nimic in afara de proasta guvernare de 30 ani.
  • Doar FMI ar putea face reforma adevărată în România. Doamne ada-i cat de repede! Doamne ajuta!
  • Jos labele de pe pilonul 2!
  • Ce reforme Domnule Boloș? taxe și impozite stie toată lumea sa pună…..pensiile speciale ,salariile de zeci de mii de euro pe lună a unora din instituțiile subordonate statului….tăiați de acolo și vor fi bani……firme de casă ale partidelor politice care sifoneaza bani…etc….oare tot cetățenii si micii întreprinzători sunt
  • Marcel Boloș , European Comission zice că statul este un manager slab, că statul e corupt, zice sa tăiați din cheltuielile publice, zice sa reduceți aparatul bugetar că nu producem noi cat cheltuiți voi.
  • De ce sa se ia de la pilonul 2 ? Se vor strânge mai mulți bani din pensiile speciale și din salariile parlamentarilor , abia atunci când vor câștiga parlamentarii și toți cei cu pensii speciale salariul minim pe economie
  • Radacina toxică a psdr- psd ului este raul prezent din România.Avem niște comisii cu presedinți comunisti corupți sau necompetenți din 90, distrug ministerele si guvernele prin stagnari sau ramificații toxice pentru România
  • V-ați întins mai mult decât vă ajunge plapuma. Bine zis, doar ca nu NOI…VOI, o sleahta de Buzati din toate partidele, o sleahta de capuse nesatule!
  • De ce nu reduceți cheltuielile exorbitante de la stat? Cu ce sunt cei din fruntea statului speciali pentru a beneficia de pensii speciale? Și salariile bugetarilor trebuie să reflecte performanța. Să nu mai discutăm de incompetență și fraudă (de fapt aici e cea mai mare problemă). De ce gaura de la buget trebuie acoperită majoritar de către privat?

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...