din

Numai știri validat

sâmbătă 27 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

UE încearcă să împiedice booking.com să-și consolideze poziția dominantă pe piață

Comisia Europeană a blocat luni fuziunea dintre site-ul de rezervări booking.com și compania eTraveli, citând îngrijorările legate de consolidarea poziției dominante pe piață în cazul încheierii tranzacției, relatează Euractiv.

Booking.comFoto: Maor Winetrob / Alamy / Profimedia Images

Didier Reynders, comisarul european pentru justiție și concurență, a declarat că decizia a fost luată după finalizarea unei investigații care a concluzionat că încheierea tranzacției evaluate la 1,6 miliarde de euro ar duce la o situație „foarte periculoasă” privind consolidarea pe piață a booking.com.

Site-ul de rezervări online este liderul de piață al rezervărilor online în Europa, cu o cotă totală de peste 60% din totalul rezervărilor făcute pe internet, în timp ce eTraveli este al doilea furnizor de servicii legate de achizițiile de bilete de avion.

Comisia și-a exprimat îngrijorările că fuziunea ar fi permis booking.com să devină un jucător de top și pe piața rezervărilor online de bilete de avion și că ar putea folosi această poziție pentru a-și întări avantajele față de concurență pe domeniul său principal de activitate.

Booking.com spune că va ataca decizia Comisiei Europene

Booking.com propusese ca după fuziune clienților care au cumpărat bilete de avion să li se afișeze o pagină cu opțiuni de cazare imediat după ce au rezervat locurile și ca aceasta să prezinte și oferte de la concurenții săi.

Compania a anunțat că va face apel la decizia Comisiei Europene, amintind că tranzacția a fost aprobată deja de autoritățile de reglementare din Marea Britanie și Statele Unite.

Însă astfel de decizii divergente nu sunt cu totul neobișnuite.

De exemplu, chiar Comisia Europeană a dat undă verde achiziției studioului de jocuri video Blizzard de către Microsoft, cea mai mare din istoria industriei, în timp ce Marea Britanie a blocat-o.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...