din

Numai știri validat

sâmbătă 27 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

​FMI va reveni săptămâna viitoare la sediul Finanțelor pentru o a doua discuție cu ministrul Boloș

FMI va reveni săptămâna viitoare la sediul Finanțelor pentru o a doua discuție cu ministrul Boloș, după ce delegația Fondului va discuta cu reprezentanţi Băncii Naţionale, ai sectorului privat şi ai organizaţiilor neguvernamentale, arată un comunicat al Finanțelor, transmis marți

Marcel Boloș, Ministru de FinanțeFoto: Adi Iacob / HotNews

FMI s-a întâlnit luni seara cu ministrul Marcel Boloș în contextul vizitei anuale sub temeiul Articolului IV din Statutul Fondului Monetar Internațional în România.

„Discuțiile au inclus o gamă largă de subiecte, printre care politica fiscală, evoluțiile macroeconomice recente și reformele structurale asumate de România prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, se arată în comunicat.

În mod oarecum surprinzător, Boloș le-a vorbit celor de la Fond de traiectoria inflației, atribut aflat în curtea BNR, nu a Ministerului de Finanțe.

„Rata anuală a inflației și-a continuat traiectoria descendentă, ajungând în iulie la o singura cifră. Comparativ cu economiile similare din regiune, înregistrăm un nivel mai redus al inflației, față de Ungaria, Polonia și Cehia. Scăderea ratei inflației în primele șapte luni ale anului a fost antrenată în principal de dinamica prețurilor energiei și combustibililor. În ceea ce privește piața muncii, România manifestă reziliență, efectivul salariaților continuând să crească la maxime istorice, preponderent pe seama angajărilor din sectorului privat. Dinamica puterii de cumpărare rămâne în teritoriul pozitiv, în contextul unei creșteri salariale superioare ratei inflației. Pe partea de resurse, serviciile au rămas principalul motor al creșterii, cu un aport de 1,8 puncte procentuale în primul semestru, în vreme ce, pe partea de cerere, structura creșterii economice în prima jumătate a anului a fost mai favorabilă investițiilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut” , le-a explicat ministrul Marcel Boloș membrilor delegației se arată în comunicat

Echipa FMI a subliniat nevoia de a identifica și implementa măsuri de consolidare fiscală, inclusiv reducerea cheltuielilor neesențiale și îmbunătățirea colectării veniturilor.

Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...