din

Numai știri validat

sâmbătă 27 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Propaganda rusă publică imagini cu Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse a Mării Negre, la o zi după ce forțele speciale ucrainene au anunțat că l-au ucis

Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse a Mării Negre și unul dintre cei mai înalți ofițeri de marină ai Rusiei, a apărut participând marți la o videoconferință, la o zi după ce forțele speciale ucrainene au declarat că l-au ucis, informează Reuters.

Viceamiralul Viktor SokolovFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Într-o fotografie și un scurt clip video difuzate de Ministerul rus al Apărării, Sokolov aparent participă la o videoconferință cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și cu alți amirali și șefi ai armatei.

Agenția rusă RIA Novosti a publicat imagini de la respectiva videocoferință, la care ar fi luat parte și Sokolov. Amiralul apare la un moment dat în cadru.

Și agenția TASS a relatat că „Sokolov a participat la o ședință a consiliului de administrație al Ministerului rus al Apărării”.

Forțele speciale ucrainene au anunțat luni că l-au ucis pe Sokolov, principalul amiral al Moscovei în Crimeea, împreună cu alți 33 de ofițeri, într-un atac cu rachete lansat săptămâna trecută asupra sediului central al Flotei ruse a Mării Negre din portul Sevastopol.

Kremlinul a refuzat să facă declarații

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat marți să comenteze afirmația Ucrainei, trimițând reporterii la Ministerul rus al Apărării.

În videoclipul difuzat de minister, Șoigu a declarat că peste 17.000 de soldați ucraineni au fost uciși în septembrie și că peste 2.700 de arme, inclusiv șapte vehicule de luptă americane Bradley, au fost distruse.

„Forțele armate ucrainene suferă pierderi serioase de-a lungul întregii linii a frontului”, a declarat Șoigu, adăugând că până acum contraofensiva ucraineană nu a avut niciun rezultat.

„Statele Unite și aliații lor continuă să înarmeze forțele armate ale Ucrainei, iar regimul de la Kiev aruncă în luptă soldați neantrenați în atacuri fără sens”, a mai spus Șoigu.

Contraofensiva ucraineană nu a produs momentan câștiguri teritoriale semnificative împotriva forțelor ruse, care controlează aproximativ 17,5% din teritoriul Ucrainei, recunoscut la nivel internațional.

În urmă cu o săptămână, Centrul Belfer de la Harvard Kennedy School aprecia că Rusia a câștigat 56 de km pătrați de teritoriu de la Ucraina în ultima lună, în timp ce forțele Kievului au recucerit 26 de km pătrați de la forțele rusești.

Urmărește ultimele evoluții din a 580-a zi a războiului LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...