din

Numai știri validat

sâmbătă 27 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

LIVE Război în Ucraina, ziua 580: Comandantul Flotei ruse a Mării Negre trăiește, sugerează Moscova / Noi atacuri rusești cu dronă lângă Isaccea / Trupele ucrainene au lansat un atac asupra peninsulei Crimeea

Rusia a atacat din nou regiunea Odesa cu drone kamikaze. Exploziile s-au auzit de pe malul românesc al Dunării. Autoritățile impuse de Moscova în peninsula Crimeea au anunțat luni seară că un atac ucrainean este în desfășurate.

Soldat ucrainean cu un sistem antiaerian Strela-10Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 580, LIVETEXT:

14:08Viktor Sokolov, comandantul Flotei ruse a Mării Negre și unul dintre cei mai înalți ofițeri de marină ai Rusiei, a apărut participând marți la o videoconferință, la o zi după ce forțele speciale ucrainene au declarat că l-au ucis, informează Reuters.

13:28 Acțiunile „ostile” ale Canadei față de Rusia, printre care și extinderea listei de sancțiuni, nu vor rămâne fără răspuns din partea Moscovei, a declarat marți ministerul rus de externe după onorarea unui veteran ucrainean în parlamentul de la Ottawa.

13:00În regiunea Herson, patru persoane au fost rănite în urma unor atacuri ruseşti, luni seara, a anunţat guvernatorul Oleksandr Prohudin, potrivit news.ro.

În regiunea Dnipropetrovsk, oraşul Krivoi Rog a fost lovit de o rachetă balistică, potrivit unor prime informaţii transmise marţi de către şeful administraţiei militare locale, Oleksandr Vilkul.

„Nu există victime”, a anunţat el într-o poastare pe Telegram.

Districtul Nikopol a fost de asemenea vizat într-un atac, care nu s-a soldat cu victime, a mai anunţat Vilkul.

11:06De ce se concentrează ucrainenii pe Crimeea? Expert: „După ce vor pierde Crimeea, în Rusia va începe procesul destabilizării țării”

10:47 Armata rusă creează noi unități de recunoaștere și asalt pentru a înfrânge pozițiile fortificate ucrainene în noi operațiuni ofensive.

10:20Experții polonezi au confirmat că racheta care a ucis două persoane la o instalație de cereale din sudul Poloniei în noiembrie a fost lansată de Ucraina, a potrivit unuor surse citate de cotidianul Rzeczpospolita, transmite Reuters.

08:45O lovitură aeriană rusă din timpul nopții asupra portului ucrainean Izmail a rănit două persoane și a avariat infrastructura, a declarat marți guvernatorul regiunii Odesa, potrivit Reuters.

O clădire a portului, instalații de depozitare și peste 30 de camioane și mașini au fost avariate în atacul care a durat mai mult de două ore, a declarat Oleh Kiper.

Armata ucraineană a anuțat că a doborât 26 dintre cele 38 de drone de atac de fabricație iraniană lansate de Rusia.

Moscova și-a intensificat atacurile aeriene asupra porturilor ucrainene de pe fDunăre, inclusiv Izmail și Reni, după ce a renunțat în iulie la acordul privind cerealele care asigura exportul în siguranță al cerealelor ucrainene.

07:41Moscova a atacat din nou, în noaptea de luni spre marți, regiunea Odesa, la granița cu România, în apropiere de localitatea Isaccea din județul Tulcea.

01:11Italia și-a reiterat luni, la Geneva, sprijinul deplin pentru Comisia ONU însărcinată să investigheze toate presupusele încălcări și abuzuri ale drepturilor omului și încălcările dreptului internațional umanitar și crimele conexe în contextul agresiunii împotriva Ucrainei de către Federația Rusă

00:37 Rusia caută în mod deliberat să înlocuiască identitatea naţională ucraineană a peste un milion de copii în teritoriile ocupate în Ucraina, relevă o analiză asupra manualelor şcolare accesibile public şi a politicilor educaţionale ale statului, relatează luni EFE, potrivit Agerpres.

Scurtă recapitulare a informațiilor recente:

  • SUA condiționează ajutoarele militare trimise Ucrainei de o listă de reforme pe care Kievul trebuie să le implementeze.
  • Rusia caută în mod deliberat să înlocuiască identitatea naţională ucraineană a peste un milion de copii în teritoriile ocupate în Ucraina, relevă o analiză asupra manualelor şcolare accesibile public şi a politicilor educaţionale ale statului.
  • Ministrul rus de externe a declarat că încercările de a „extinde zona de responsabilitate a NATO la întreaga emisferă estică sub sloganul pernicios al „securității indivizibile a regiunii euro-atlantice și indo-pacifice” a devenit o nouă manifestare periculoasă a expansionismului blocului”.
  • Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a declarat luni că este mândru de fiul său adolescent, Adam, pentru că a bătut un prizonier acuzat că a ars un exemplar al Coranului, relatează Reuters. Kadîrov a publicat videoclipul pentru a elimina orice îndoială cu privire la faptul că incidentul, raportat pentru prima dată luna trecută, a avut într-adevăr loc.
  • Fostul manager al unei fabrici din industria de apărare din Liov este suspectat că a furat aur, argint şi alte metale din sistemele de apărare antiaeriană care fuseseră trimise la uzină pentru reparaţii.
  • Ungaria nu va sprijini Ucraina în nicio problemă pe plan internațional până când „Ucraina nu va restabili vechile drepturi pentru etnicii maghiari pe teritoriul său”, a spus luni premierul ungar Viktor Orban Parlamentului, relatează Reuters.
  • Ocupanții ruși i-au torturat pe ucraineni atât de brutal încât unele dintre victimele lor au murit, au declarat luni membri ai unui organism de investigație mandatat de ONU, în ultimele lor constatări după ancheta derulată pe teritoriile din care rușii s-au retras, relatează Reuters.

——————

Evenimentele de luni privind agresiunea rusă au fost LIVE aici pe HotNews.ro

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...