din

Numai știri validat

sâmbătă 27 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

WTA Ningbo: Sorana Cîrstea, în optimi după un meci spectaculos, cu multe răsturnări de scor

A treia favorită a întrecerii de la Ningbo, Sorana Cîrstea s-a calificat marți în optimile competiției de categorie WTA 250. Sportiva noastră a trecut după un meci echilibrat și cu multe răsturnări de scor de americanca Claire Liu (locul 83 mondial): 7-5, 4-6, 6-3.

Sorana CirsteaFoto: Brad Penner / AP / Profimedia

Setul I

Primul set, așa cum o arată și scorul, a fost unul echilibrat, o manșă care a avut nevoie de „prelungiri” pentru a putea fi stabilită o câștigătoare.

Americanca a fost prima care s-a impus de la retur, dar în gameul imediat următor Sorana a făcut același lucru și a restabilit egalitatea (2-2).

Cîrstea (26 WTA) a ratat o minge de set la 5-4, însă a reușit să închidă setul contra serviciului, scor 7-5. Primul set a durat fix o oră și a fost unul în care cele două sportive au încercat să preia inițiativa grație loviturilor puternice și a schimbărilor de direcție.

Setul II

Ceva mai liniștită din punct de vedere mental după câștigarea primei manșe, Sorana a început mai bine setul al doilea, unul în care grație unui break a reușit să se distanțeze la 3-0.

Din păcate, la 3-1 Sorana a comis trei duble greșeli și a readus-o în set pe adversară. Mai mult, americanca a ajuns în situația de a avea o minge de break la 3-3, dar reluările video i-au dat dreptate sportivei noastre, iar șansa de break a fost anulată.

O jucătoare cu un profil asemănător cu al Soranei, Liu a avut în forehand o armă importantă, loviturile ei puternice de pe mediană (venite și de pe partea de backhand) punând-o în destule momente în dificultatea pe Cîrstea.

Americanca a forțat și mai mult pe finalul de set, și-a impus stilul agresiv și a reușit să treacă în avantaj pe tabelă după ce „a mutat” în dreptul ei în statistică cinci din ultimele șase gameuri jucate. Setul i-a revenit în cele din urmă americancei cu 6-4.

Setul III

Decisivul a fost unul care s-a prezentat ca și restul partidei: cu răsturnări de scor și cu multe dubii în privința câștigătoarei.

Aflată la un nivel înalt de încredere, Liu a arătat acest lucru din plin și pe tabela de scor: a condus cu 2-0 și 3-1 și părea favorită la victorie. A urmat însă o serie fantastică pentru Sorana: 5 gameuri la rând (!), iar victoria s-a conturat după un meci epuizant de două ore și 52 de minute.

Statistica partidei dintre Cîrstea și Liu:

Ași: 1-3

Duble greșeli: 10-3

Puncte câștigate cu primul serviciu: 64%-64%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 52%-43%

Puncte de break convertite: 5/11 – 4/9

Total puncte câștigate: 106-96

Durată meci: 2h 52 min.

De știut:

  • Pentru calificarea în turul optimi, Cîrstea va primi $ 3,920 și 30 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Sorana Cîrstea va da în optimi peste învingătoarea partidei dintre Katerina Siniakova (90 WTA) și Elizabeth Mandlik (142 WTA).
  • Ningbo Open are loc în perioada 25-30 septembrie, pe hard, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $259,303. Principala favorită este Ons Jabeur.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...