din

Numai știri validat

sâmbătă 27 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Un căpitan ucrainean de vas a fost condamnat la închisoare în Ungaria pentru accidentul mortal de pe Dunăre din 2019

Căpitanul ucrainean al unui vas de croazieră a fost condamnat marți la 5 ani de închisoare în Ungaria pentru rolul său în accidentul din 2019 care a dus la scufundarea vasului său și a unei ambarcațiuni de agrement, 25 de turiști sud-coreeni și doi membri ai echipajului murind în urma tragediei, relatează Reuters.

Vasul de agrement a fost scos la suprafata din apele DunariiFoto: Balazs Mohai / Associated Press / Profimedia Images

„Sirena”, ambarcațiunea mai mică care a avut 35 de persoane la bord, s-a scufundat pe 30 mai 2019 după ce a fost lovită de vasul de linie sub un pod din Budapesta în timpul unor ploi torențiale.

Ambarcațiunea de agrement lungă de 26 de metri, care avea la bord 33 de de sud-coreeni și doi membri maghiari ai echipajului, s-a scufundat în cursul nopții în doar șapte secunde după coliziunea cu nava de croazieră lungă de 135 de metri.

Dintre cei uciși 25 au fost cetățeni sud-coreeni. Căpitanul „Sirenei” și unul dintre membrii echipajului său și-au pierdut de asemenea viața, în timp ce trupul neînsuflețit al unui cetățean sud-coreean nu a fost găsit până în ziua de azi.

Accidentul a reprezentat cea mai mare tragedie înregistrată pe Dunăre în mai bine de jumătate de secol.

Ucraineanul spune că este bântuit de amintirea tragediei

„Acuzatul, Yuriy C., este găsit vinovat de (…) neglijență ce a periclitat siguranța transportului naval (…) iar instanța îl condamnă la 5 ani de închisoare”, a anunțat judecătoarea Leona Nemeth.

Căpitanul ucrainean, care se află în custodia autorităților ungare încă din momentul producerii tragediei, a declarat în fața instanței că regretă profund cele întâmplate.

„Nu pot scăpa nici măcar un minut de amintirile acestei tragedii teribile, nu pot dormi și cred că acesta este un lucru cu care voi fi nevoit să trăiesc pentru tot restul vieții mele”, a declarat în fața instanței bărbatul vizibil afectat.

Decizia nu este definitivă și va putea fi atacată la apel. Căpitanul vasului a fost achitat de un alt cap de acuzare legat de faptul că nu ar fi oferit ajutor în timpul tragediei.

Doar 7 dintre pasagerii sud-coreeni au supraviețuit accidentului.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...