din

Numai știri validat

sâmbătă 27 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Profesor din Bacău suspectat de trafic de droguri. Avea o plantație de canabis / Alți doi profesori din Buzău, implicați și ei în traficul de stupefiante

Un profesor care predă la mai multe școli din județul Bacău este suspectat de trafic de droguri, fiind printre persoanele vizate de cele peste 200 de percheziții făcute marți de Poliția Română și DIICOT, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Conform acelorași surse, sunt suspectați de trafic de doguri și doi profesori din Buzău.

cultura de canabisFoto: Natee Meepian / Alamy / Alamy / Profimedia

În cadrul operațiunilor vizând destructurarea rețelelor de trafic de doguri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii DIICOT, fac trei percheziții și în județul Bacău.

„Din cercetările efectuate a rezultat că de la începutul anului 2023 un făptuitor a cultivat plante de canabis într-o seră amplasată într-o localitate din zona rurală a județului, în scopul comercializării drogului de risc către consumatori de pe raza județului Bacău, pentru suma de 70 lei pentru un gram”, a transmis DIICOT. Bărbatul va fi ridicat și dus la audieri la DIICOT Bacău.

Surse judiciare au precizat pentru HotNews.ro că bărbatul este profesor de engleză la mai multe școli din județ.

Conform acelorași surse, sunt suspectați de trafic de doguri și doi profesori din Buzău. În acest caz, anchetatorii fac 26 de percheziții în județele Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman, dosarul vizând infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie.

Potrivit DIICOT, în perioada ianuarie-septembrie 2023 mai mulți suspecți din județul Buzău ar fi achiziționat,de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman diferite cantități de droguri de risc (canabis), mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) și substanțe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB), pentru a le vinde către consumatori din municipiul Buzău.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că drogurile ar fi fost comandate prin intermediul unor aplicații online criptate, iar plata s-ar fi realizat prin transferuri în echivalentul unei criptomonede. Distribuția și vânzarea ulterioară a drogurilor ar fi avut loc fără ca persoanele să se întâlnească, cumpărătorul primind, după ce efectua plata, o fotografie și coordonatele GPS ale locului în care se aflau drogurile ce făcuseră obiectul tranzacției. La sediul DIICOT Buzău vor fi duse la audieri 25 de persoane”, precizează DIICOT.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că din gruparea de trafic de doguri din Buzău ar face parte și doi profesori. Unul dintre ei predă la un un liceu tehnologic din municipiul Buzău, iar celălalt predă la o școală specială.

Polițiștii și procurorii DIICOT fac marți peste 260 de percheziții, dintre care 212 vizează traficul de droguri. 250 de persoane ar urma să fie duse la audieri.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...