din

Numai știri validat

joi 2 mai 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Cartel Alfa: Pachetul de măsuri fiscale este o jecmăneală de tipul anilor ‘90, o alba-neagra

Pachetul de măsuri fiscale este o denumire mult prea elegantă pentru ceea ce este de fapt: o jecmăneală de tipul anilor ’90, o alba-neagra cu creșteri care sunt de fapt tăieri, susține Cartel Alfa.

Taxare – modificari fiscaleFoto: Paulus Rusyanto | Dreamstime.com

Sindicaliștii spun că atitudinea Guvernului este una de sfidare față de lucrători, atât în ce privește măsurile cuprinse și excepțiile, cât și comunicarea deficitară.

De asemenea, atrage atenția că este modelat după interese de grup.

La ce se referă sindicalișii:

  • se taie anumite facilități de la categorii de angajați (IT, agricultură, construcții), dar se păstrează neatinse majorările de 25% a diurnei pentru parlamentari, făcute în februarie 2023 (cand deja se discutau măsuri de restrângere bugetară);
  • se intoduc contribuții pentru tichetele de masă și prime de vacanță, dar categorii întregi sunt în continuare exceptate de la plata CAS la fondul public de pensii (notari, avocați);

“Talpa țării e pusă să tragă la jug pentru a acoperi excesele și incompetența unei clase politice care vrea cu orice preț să-și păstreze privilegiile și propria bunăstare”, arată Cartel Alfa.

CASS la tichete de masă, venituri mai mici pentru angajați

Sindicaliștii susțin că introducerea CASS la tichetele de masă și vouchere de vacanță va micșora instant valoarea veniturilor nete ale lucratorilor pentru tichetele aflate în plată.

Ei critică faptul că valoarea maximă a unui tichet de masă a crescut de la 30 la 35 lei de la 1 august, și cea a voucherelor de vacanță urcă de la 1.450 la 1.600 lei.

Asta în condițiile în care este „dificil de pus în practică când încă avem angajatori care acordă tichete de masă la valoarea de 10 lei sau vouchere de vacanta de 500 lei”.

Angajații și angajatorii ar fi într-o situația perdantă.

Comasarea instituțiilor, efecte negative asupra cetățenilor

Restructurarea posturilor de conducere și comasarea instituțiilor ce au sub 50 de angajați vor avea impact negativ asupra cetățeanului, susține Cartel Alfa.

Ei consideră că reducerea „la gramadă” a posturilor de conducere, fără o analiză serioasă, poate conduce la disfuncționalități sau chiar paralizarea unor instituții sau domenii de activitate, ex. APIA, asistența socială sau inspecția muncii.

De asemenea, mai afirmă faptul că legea prevede clauze prea generale, ceea ce poate duce în practică la abuzuri și aberații cu consencința, ca în cazul Inspecției Muncii, spre exemplu, a diluării atribuțiilor și încălcării prevederilor internaționale la care România este parte.

Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA solicită Guvernului refacerea proiectului legislativ cu propunerile înaintate în scris în cadrul Consiliului Național Tripartit de Dialog Social, înainte de asumarea răspunderii.

Vezi și:

DOCUMENT Ultima formă a noilor taxe pe care Guvernul își asumă azi răspunderea. Ciolacu: Niciun om de rând nu va fi afectat

Sursă foto: Dreamstime.com

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...