din

Numai știri validat

joi 2 mai 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

USR anunță că atacă la CCR pachetul de măsuri fiscale: Lege abuzivă, anti-economică și neconstituțională / Ministerul Justiției, zeci de pagini de argumente de neconstituționalitate

USR spune că a intrat în posesia avizului elaborat de experții din Ministerul Justiției pentru pachetul de măsuri fiscale care prevede creșteri de taxe, iar acesta cuprinde zeci de pagini de argumente privind neconstituționalitatea și nelegalitatea prevederilor acestei legi. Cu toate acestea, ministrul Alina Gorghiu a emis un aviz favorabil pentru această lege.

Catalin Drula, presedintele USR Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Că Marcel Ciolacu calcă în picioare Constituția, Codul Fiscal, Legea responsabilității fiscal-bugetare știam deja cu toții. Dar cum a putut Alina Gorghiu, ministru PNL, să dea un aviz favorabil având aceste argumente solide de neconstituționalitate pregătite de experții ministerului?”, spune președintele USR, Cătălin Drulă, citat într-un comunicat de presă transmis marți.

Drulă spune că această încălcare flagrantă a legii și Constituției nu poate rămâne fără urmări și că, alături de Forța Dreptei, va ataca la Curtea Constituțională „această lege abuzivă, anti-economică și neconstituțională”: „Dacă Alina Gorghiu a ales să ignore argumentele experților din Ministerul Justiției, noi le vom aduce în fața judecătorilor Curții Constituționale, alături de alte motive temeinice”.

Parlamentul se reuneşte marţi, de la ora 18.00, în şedinţă comună pentru asumarea răspunderii Guvernului pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite. Amendamentele parlamentarilor la proiectul Executivului pot fi depuse până la ora 13.00.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...