din

Numai știri validat

joi 2 mai 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Campioană de Grand Slam, în conflict cu WTA – Retragere neașteptată de la un turneu important

​Într-o postare pe rețelele sociale, Elena Rybakina a anunțat că se retrage în ultimul moment de pe tabloul principal al turneului WTA de la Tokyo, competiție de categorie „500”.

Elena RybakinaFoto: Christinne Muschi / Zuma Press / Profimedia

Elena Rybakina acuză WTA de tratament preferențial

Campioană de Grand Slam (titlu reușit la Wimbledon, ediția din 2022), Rybakina s-a declarat nemulțumită de modul în care WTA s-a comportat în legătură cu prezența ei pe tabloul principal al „Toray Pan Pacific Open Tennis” de la Tokyo.

Locul 5 în ierarhia mondială, Rybakina era cap de serie 3 la Tokyo și ar fi trebuit să primească un „bye” (n.r. liber în primul tu) alături de Iga Swiatek (favorită 1) și Jessica Pegula (favorită 2).

Sportiva care reprezintă însă Kazahstan a rămas fără „liber” în primul tur după ce WTA a acordat în ultimul moment „bye” jucătoarelor Maria Sakkari (locul 6 mondial) și Caroline Garcia (a zecea sportivă din ierarhia WTA).

În aceste condiții, Rybakina a decis să se retragă de la Tokyo și a lansat un atac pe rețelele sociale în direcția WTA.

„Mulțumesc că ați schimbat regulile în ultimul moment. Decizii grozave ca întotdeauna, WTA”, a scris Rybakina pe contul personal de Instagram.

„Îmi pare foarte rău că a trebuit să mă retrag de la Tokyo în acest an. Abia așteptam să joc la acest turneu și iubesc orașul. Trebuie însă să am grijă de sănătatea mea și am nevoie de timp pentru a fi la 100% din punct de vedere fizic”, a completat campioana de anul trecut de la Wimbledon.

De altfel, nu este prima dată când Rybakina se află într-o controversă cu WTA. La Openul Canadei din acest an (competiție WTA 1000), Rybakina a spus despre conducerea forului că este una „slabă” după ce a fost nevoită să joace un meci până aproape de ora 3 dimineața.

WTA Tokyo are loc în perioada 25 septembrie – 1 octombrie, pe hard, are premii totale în valoare de $780,637, face parte din categoria WTA 500, iar campioana en-titre este Liudmila Samsonova (la ediția de anul trecut).

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...