din

Numai știri validat

luni 29 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Ciolacu se grăbește cu măsurile fiscale: ultimele modificări făcute de guvern / Calendarul asumării în Parlament

Guvernul a adoptat luni proiectul de lege cu noile măsuri fiscale pe care îl va trimite în Parlament în cursul serii. O sedință a Birourilor Permanente era programată pentru ora 21.00, însă a fost mutată marți dimineață.

Marcel Ciolacu în ParlamentFoto: Inquam Photos / George Calin

După ce actul normativ ajunge la Parlament, senatorii și deputații pot depune amendamente. Dar nu mai târziu de ora 13.00 a zilei de marți, când este programată o nouă ședință de Guvern pentru a se decide care amedamente vor fi preluate în proiectul de lege pe care Guvernul își va asuma răspunderea.

Ciolacu, împreună cu miniștrii, va veni tot marți în Parlament pentru a-și asuma oficial răspunderea pe proiectul de lege. Ședința ar urma să aibă loc la ora 17.00. După acest moment, senatorii și deputații pot depune moțiune de cenzură. Dacă aceasta nu trece, legea se consideră adoptată.

Ce modificări au apărut față de forma inițială

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat ce modificări sunt față de forma lansată în consultare publică de Ministerul de Finanțe:

  • 1. Bonurile de masă vor fi acordate ca și până acum, însă Ministerul de Finanțe are termen o săptămână pentru a propune Executivului un proiect de Ordonanță de Urgență care va limita comisioanele implicate în acest proces de distribuție a bonurilor de masă.
  • 2. De asemenea, taxa pe valoare adaugată pentru biletele la spectacole, concerte, evenimente culturale şi sportive, TVA va fi de 9%.
  • 3. O mențiune și în ceea ce privește calculul impozitului pentru companiile multinaționale. Din totalul cifrei de afaceri, pe lângă investiții vor fi scăzute și accizele, care reprezintă deja o taxă. Iar impozitul va rămâne 16% din profit, dar nu mai putin de 1% din cifra de afaceri calculată conform criteriilor enunțate mai devreme.
  • 4. Pentru institutiile de cultură cu mai puțin de 50 de angajați, oportunitatea de comasare va reveni autorităților locale.
  • 5. A fost de asemenea eliminat pragul de 2,5% din buget pentru autoritățile locale care finanteaza evenimente culturale.

„În scurt timp proiectul va fi trimis către Parlament pentru formularea de amendamente in termenul care va fi stabilit in sedinta comuna a Birourilor Permanente de la Senat si Camera Deputatilor.

Ulterior, în cadrul unei noi ședințe de guvern, vor fi dezbătute şi încorporate amendamentele acceptate, urmând ca Guvernul să-şi asume răspunderea în Parlament pe acest proiect, în şedinţă comună a celor doua Camere, potrivit prevederilor constituționale”, a precizat Mihai Constantin,purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Forma proiectului cu măsurile fiscale care a fost discutat în ședința de Guvern:

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...