din

Numai știri validat

luni 29 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Franța și Republica Moldova încep negocierile pentru un acord de apărare

Franța și Republica Moldova au început negocierile pentru un acord de apărare, potrivit biroului ministrului francez al Apărării, aflat luni la Chișinău, scrie AFP.

Ministrul francez al apărării Sébastien LecornuFoto: Romain GAILLARD-POOL / Sipa Press / Profimedia

„Franța va continua să fie alături de moldoveni în fața oricărei tentative de destabilizare”, a declarat biroul ministrului în urma vizitei lui Sébastien Lecornu.

Republica Moldova se învecinează cu Ucraina și include Transnistria, o regiune separatistă pro-rusă de 300.000 de locuitori din estul țării.

În timpul vizitei sale, ministrul francez și omologul său Anatolie Nosatîi au semnat „o scrisoare de intenție pentru a consolida cooperarea în domeniul apărării și a asista Moldova în modernizarea armatei sale”, a anunțat Sébastien Lecornu pe X, fostul Twitter.

Chișinăul a anunțat, de asemenea, achiziționarea unui radar Ground Master 200 (GM 200), comandat deja de Kiev și produs de Thales, cu o rază de acțiune de 250 de kilometri, pentru a spori supravegherea spațiului aerian moldovean.

„Dincolo de aceasta, vom efectua un audit al resurselor de apărare aeriană pentru a contribui la consolidarea securității cerului Republicii Moldova”, a declarat Sébastien Lecornu.

Luni, fragmente ale unei rachete au fost găsite în Transnistria, au anunțat autoritățile, fără a face deocamdată vreo legătură cu un nou atac rusesc în sudul Ucrainei vecine.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...