din

Numai știri validat

vineri 26 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Slovacia atrage o altă mega-investiție auto – Volvo construiește o uzină de 1,2 miliarde euro, exclusiv pentru mașini electrice. Fabrica va fi la mai puțin de 300 km de Satu Mare

Slovacia nu este degeaba numită „Detroit-ul Europei”, fiindcă o țară de nici șase milioane de locuitori are o producție anuală de un milion de mașini. Ei bine, producția va crește și mai mult, fiindcă Volvo a anunțat că va construi o uzină care va ajunge să construiască 250.000 de mașini electrice/an.

Volvo concept RechargeFoto: Volvo

Uzina va fi amplasată lângă al doilea mare oraș al țării, Kosice, oraș care se află la nici 300 km de Satu Mare. Construcția va începe în 2023, primele mașini de test vor fi construite în 2026, iar planul este ca în 2030 uzina să ajungă la capacitatea de 250.000 de unități, toate electrice.

Este prima uzină nouă pe care Volvo o construiește în Europa în ultimii 60 de ani și – cu ajutorul uzinelor din Suedia și Belgia – capacitatea de producție va ajunge la 600.000 mașini/an.

Volvo a spus de mai multe ori că are nevoie de o uzină europeană pentru a putea trece de o producție mondială de 1,2 milioane mașini după 2025.

Slovacia are sute de furnizori care produc componente, are infrastructură bună, este aproape de Germania și de nordul Europei și are super-experiență la construcția de mașini.

În Slovacia au uzine grupurile Volkswagen, Stellantis, Kia și Jaguar – Land Rover.

Sursa: Automotive News

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...