din

Numai știri validat

vineri 19 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Franța este “preocupată” de punerea în aplicare a Protocolului privind Irlanda de Nord

Ministrul francez de externe și-a exprimat “îngrijorarea” cu privire la punerea în aplicare a Protocolului privind Irlanda de Nord, pe care Londra intenționează să îl modifice în mod unilateral, scrie AFP.

Catherine Colonna, ministrul francez de externe, vizitează locul unei gropi comune din Bucha, UcrainaFoto: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia

Catherine Colonna i-a transmis lui Liz Truss “dorința sa de a găsi o soluție durabilă, în conformitate cu acordul semnat între Uniunea Europeană și Regatul Unit”.

Negociat între Londra și Bruxelles în cadrul Brexitului, Protocolul privind Irlanda de Nord a fost conceput pentru a încerca să rezolve problema spinoasă a frontierei dintre Irlanda de Nord, care face parte din Regatul Unit, și Republica Irlanda, membră a Uniunii Europene.

Acesta a fost semnat pentru a proteja piața unică europeană după Brexit fără a provoca revenirea unei frontiere dure și pentru a păstra astfel pacea obținută în 1998 prin Acordul din Vinerea Mare, după trei decenii de tulburări sângeroase între unioniști și republicani.

În acest scop, protocolul a stabilit o frontieră vamală în Marea Irlandei. Dar acest lucru a perturbat aprovizionarea și a provocat furia comunității unioniste care se angajase să rămână în Regatul Unit.

După ce a amenințat că va anula tratatul internațional pe care l-a negociat și semnat, guvernul premierului britanic Boris Johnson a ales să legifereze pentru a-l modifica în mod unilateral.

Luni, deputații britanici au adoptat în primă lectură o revizuire unilaterală a acordurilor vamale din Irlanda de Nord, în ciuda avertismentelor Bruxelles-ului că o astfel de măsură ar putea atrage represalii comerciale.

Guvernul lui Boris Johnson “continuă să facă din Brexit campania electorală după campania electorală”, afirmă o sursă diplomatică franceză, care avertizează că niciun stat membru al UE nu va accepta să redeschidă negocierile.

“Trebuie să spunem lucruri. Este o metodă foarte proastă de negociere să faci acest tip de forțare”, a declarat sursa citată.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...