din

Numai știri validat

sâmbătă 4 februarie 2023
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Norvegia anunță o donație de aproape un miliard de euro pentru Ucraina

Norvegia a anunțat vineri o donație de aproape un miliard de euro pentru Ucraina pe o perioadă de doi ani, în timpul unei vizite în această țară a premierului Jonas Gahr Store, potrivit AFP.

Prim-ministrul Norvegiei, Jonas Gahr StoreFoto: Lev Radin / ddp USA / Profimedia

Această donație majoră de 10 miliarde de coroane norvegiene (aproximativ 970 de milioane de euro), care se adaugă la ajutoarele anterioare anunțate de Oslo, va fi utilizată pentru “ajutor umanitar, reconstrucția țării, achiziții de arme și sprijin pentru funcționarea autorităților ucrainene”, a precizat guvernul norvegian într-un comunicat.

“Suntem alături de poporul ucrainean”, a spus Store în declarație. “Contribuim la susținerea luptei pentru libertate a poporului ucrainean. Ei luptă pentru țara lor, dar și pentru valorile noastre democratice.”, a spus el.

Anunțul a fost făcut în timpul vizitei premierului norvegian, vineri, la Kiev și la Yahidne, un sat grav afectat de războiul din Ucraina.

Cutremurat de vizita sa, șeful guvernului a descris satul ca fiind “o imagine a iadului pe pământ”, potrivit agenției norvegiene de presă NTB.

Miercuri, Oslo anunțase donarea către Ucraina a trei sisteme de lansatoare multiple de rachete, arme deosebit de căutate de Ucraina.

___

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...