din

Numai știri validat

vineri 29 martie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Ucraina se distanţează de declaraţiile ambasadorului său la Berlin în legătură cu fostul lider naţionalist Stepan Bandera

Ministerul de Externe ucrainean s-a distanţat de declaraţiile făcute de ambasadorul său la Berlin, Andrii Melnik, cu privire la fostul lider naţionalist ucrainean Stepan Bandera (1909-1959), evitând astfel o potenţială dispută cu guvernul polonez, relatează agențiile DPA și Agerpres.

Ambasadorul Andrii MelnikFoto: Kay Nietfeld / AFP / Profimedia

„Opinia pe care ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, şi-a exprimat-o într-un interviu cu un jurnalist german este doar a sa şi nu reflectă poziţia Ministerului de Externe ucrainean”, a afirmat Ministerul de Externe într-un comunicat publicat joi seara.

Ministerul şi-a exprimat totodată recunoştinţa faţă de Polonia „pentru sprijinul său fără precedent în lupta împotriva agresiunii ruse” şi a subliniat nevoia de „unitate în faţa provocărilor comune”.

Stepan Bandera a fost liderul ideologic al Organizaţiei Naţionaliştilor Ucraineni, grupare radicală responsabilă de epurarea etnică şi masacrarea a zeci de mii de polonezi. El a colaborat cu Germania nazistă.

Ambasadorul Andrii Melnik l-a apărat pe Bandera într-un interviu cu jurnalistul german Tilo Jung, spunând că „Bandera nu a fost un criminal în masă al evreilor şi polonezilor” şi susţinând că nu există dovezi pentru astfel de acuzaţii.

În replică, ministrul adjunct de externe polonez, Marcin Przydacz, a scris vineri, pe o platformă online, că „o astfel de părere şi astfel de declaraţii sunt absolut inacceptabile”.

Întrebat dacă polonezii aşteaptă scuze de la ambasadorul Melnik, Przydacz a declarat că Polonia este mai puţin interesată de opiniile personale decât de cea a guvernului ucrainean. Faptul că Ministerul de Externe ucrainean s-a distanţat de afirmaţiile lui Melnik este suficient, a precizat el.

___

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...