din

Numai știri validat

vineri 19 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

​Economia Chinei a avut cea mai bună lună din februarie încoace / Perspectivele nu sunt însă grozave

Marile industrii de producție și servicii din China tocmai au înregistrat prima lună de creștere din februarie, potrivit sondajelor publicate joi, în condițiile în care restricțiile Covid au fost relaxate în multe orașe, scrie CNN.

ChinaFoto: Needpix.com

Dar umbra unor noi închideri planează încă asupra celei de-a doua economii a lumii, în timp ce Beijingul transmite mesaje contradictorii cu privire la cea mai bună cale de ieșire din pandemia Covid.

Indicele guvernamental al managerilor de achiziții (PMI) pentru industria prelucrătoare – care acoperă în principal întreprinderile mari și companiile de stat – a crescut la 50,2 în iunie, prima dată din februarie când a depășit pragul de 50, potrivit Biroului Național de Statistică.

Între timp, indicele oficial PMI non-manufacturier, care include industriile construcțiilor și serviciilor, a urcat la 54,7 în iunie, față de 47,8 în mai. A fost, de asemenea, prima dată când indicele a revenit în teritoriul de expansiune în patru luni și cea mai puternică citire din mai 2021.

Sondajele oferă cele mai recente semne de redresare a economiei chineze, pe măsură ce țara se redeschide treptat pentru afaceri după luni de blocaje generalizate determinate de spidemia de Covid.

“Indicatorii PMI oficiali indică o redresare surprinzător de rapidă a activității din sectorul serviciilor în această lună, după ce restricțiile virale au fost în mare parte ridicate”, a declarat Julian Evans-Pritchard, economist senior pentru China la Capital Economics.

Dar el a subliniat, de asemenea, slăbiciunea continuă a pieței muncii, avertizând că aceasta înseamnă că finanțele gospodăriilor și încrederea consumatorilor rămân fragile.

“Odată ce impulsul redeschiderii se va estompa, acest lucru va îngreuna orice redresare ulterioară”, a adăugat el într-o notă de cercetare.

Multe orașe – inclusiv Shanghai, centrul de afaceri al Chinei continentale – au fost supuse unor restricții stricte ale Covidului din martie, ceea ce a dus la o contracție puternică a activității economice.

Oamenii au fost carantinați la casele lor, magazinele și restaurantele au fost închise, iar fabricile au fost închise.

Analiștii se tem că economia chineză se va contracta în al doilea trimestru, ceea ce va face ca obiectivul de creștere anuală de 5,5% stabilit de guvern pentru 2022 să nu mai fie atins.

Semnele de încetinire a economiei și creșterea șomajului au agitat înalții oficiali guvernamentali, care au luat măsuri pentru a relaxa restricțiile Covid și a stimula încrederea.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...