din

Numai știri validat

luni 27 martie 2023
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Polonia cumpără 32 de elicoptere multirol de la grupul Leonardo

Polonia a semnat un contract în valoare de 8,25 miliarde de zloți (1,83 miliarde de dolari) pentru a cumpăra 32 de elicoptere AW149 de la grupul italian de apărare Leonardo, a declarat vineri ministrul polonez al apărării, potrivit Reuters.

Elicopter Leonardo AW149Foto: Twitter

„Contractul… se referă la 32 de elicoptere AW149, deci două escadrile, iar primele elicoptere vor ajunge la armata poloneză anul viitor”, a declarat Mariusz Blaszczak.

Elicopterele multirol vor fi construite de unitatea poloneză a Leonardo, PZL Swidnik, iar contractul include pachete de logistică, instruire și simulatoare. Acestea vor fi livrate între 2023 și 2029, a precizat Leonardo într-un comunicat.

În contextul războiului din Ucraina, Polonia își modernizează forțele armate, iar de anul viitor vrea să cheltuiască peste 3% din produsul intern brut pentru apărare.

Noile elicoptere vor îndeplini misiuni, inclusiv de transport de trupe și de sprijin aerian, iar echipamentele lor vor permite utilizarea lor pentru evacuarea victimelor, căutare și salvare în operațiuni de luptă, precum și pentru transportul de bunuri și provizii, se mai arată în comunicat.

„Suntem mândri să contribuim la creșterea constantă a securității națiunii poloneze și să consolidăm capacitățile industriale care sunt fundamentale pentru reziliența și suveranitatea țării”, a declarat Alessandro Profumo, directorul general al Leonardo, în comunicat.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...