din

Numai știri validat

sâmbătă 20 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Un nou studiu vine să răspundă unei întrebări esențiale pe care și-o pun gravidele când se vaccinează anti-COVID

​De la lansarea vaccinului COVID-19 , datele au indicat că administrarea serului în timpul sarcinii poate ajuta la protejarea atât a mamei, cât și a copilului.

GravidaFoto: Agerpres

Un nou studiu făcut de experții de la Massachusetts General Hospital (MGH) și Brigham and Women’s Hospital (BWH) și publicat în Nature Communications vine să răspundă întrebării când este momentul cel mai bun pentru o femeie gravidă ca să se vaccineze împotriva COVID-19, scrie Jerusalem Post.

„Scopul nostru a fost să comparăm răspunsurile anticorpilor materni și transferul transplacentar de anticorpi la nou-născut cu vaccinarea în toate cele trei trimestre de sarcină și pe diferite platforme de vaccinare (Moderna, Pfizer și Johnson & Johnson). Sperăm să folosim aceste informații pentru a consilia mai bine pacienții care se întreabă despre vaccinare în primul trimestru, comparativ cu al doilea sau al treilea trimestru”, a spus co-autorul principal Andrea Edlow, medic la MGH.

Răspuns imunitar mai bun la vaccinurile ARNm

Echipa a examinat 158 ​​de femei gravide și a evaluat răspunsurile anticorpilor după vaccinurile Moderna, Pfizer și J&J. În plus, a analizat transferul de anticorpi prin placentă de la mamă la făt, analizând sângele matern și pe cel din cordonul ombilical în 175 de cazuri.

Cercetătorii au constatat că că vaccinurile ARNm au provocat anticorpi specifici SARS-CoV-2 mai funcționali în comparație cu vaccinul J & J.

Mai mult, vaccinarea din primul și al treilea trimestru a condus la răspunsuri imune materne îmbunătățite în comparație cu vaccinarea din trimestrul al doilea, iar transferul de anticorpi specifici SARS-CoV-2 către făt din placentă a fost cel mai eficient după inocularea în primul și al doilea trimestru.

„Sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege cum să optimizați imunitatea maternă și neonatală indusă de vaccinuri în general în timpul sarcinii”, a spus co-autorul principal Kathryn J. Gray, un medic BWH.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...