din

Numai știri validat

sâmbătă 20 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Allen Coliban a pierdut cursa pentru șefia USR / Șase candidați au rămas în competiție

​Primarul Brașovului, Allen Coliban a pierdut alegerile interne pentru poziția de candidat la funcția de președinte USR. Acesta a fost devansat de deputatul USR Cătălin Teniță care a obținut cu 168 de voturi mai mult. Cei doi fac parte din echipa Curaj care îl contracandidează pe Cătălin Drulă la șefia partdului.

Allen ColibanFoto: Facebook

Conform unui comunicat intern, procentul de participare în compețiția internă a fost de 58,52%, reprezentând 982 voturi valabil exprimate. Astfel potrivit rezultatelor : Cătălin Teniţă a obținut 519 voturi, Allen Coliban -351 voturi iar Mihai Poliţeanu- 112 voturi.

„În condiţiile depăşirii procentului de 50% de către unul din candidaţi, câştigătorul cursei electorale este domnul Cătălin Teniţă. Ordinea de pe buletinele de vot a fost aleatorie pentru fiecare votant. Nu există posibilitatea ca rezultatul să fi fost influenţat de simpla ordine iniţială. (…) Deşi desfăşurat în condiţii grele, determinate de scurtarea radicală a campaniei USR PLUS de către BN-ul partidului, Curaj a arătat cum poate organiza un proces electoral curat, deschis şi transparent, exact aşa cum ar trebui să se desfăşoare toate alegerile din partid”, a precizat sursa citată”, transmite echipa Curaj.

Reamintim că în competiția pentru funcția de președinte al USR s-au înscris opt candidați. Din cei opt candidați în competiție au rămas doar șase: Cătălin Drulă, fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, Miroslav Tașcu-Stavre, lector universitar, Cătălin Teniță, deputat USR de București, George Ungureanu – inginer în domeniul petrol și gaze și Alexandru Kiss, șofer de tir, membru filiala USR Bălcești.

Primul tur al alegerilor pentru preşedinţia USR se va desfăşura între 6 şi 10 iulie, turul al doilea între 11 şi 15 iulie, iar Congresul online de validare a alegerilor va fi pe 16 iulie.

Pe 7 februarie Dacian Cioloș a demisionat de la șefia USR după ce Biroul Național i-a respins programul de reforme. În locul său, ca președinte interimar, a venit Cătălin Drulă, din rolul de vicepreședinte ales cu cele mai multe voturi la congresul din 2021.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...