din

Numai știri validat

joi 18 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Evaluatorii autorizați, despre grila notarilor și impozitele pe proprietate: Studiile nu vor prezenta valori în anumite zone / Va conduce la un blocaj


F. Barbuta •
HotNews.ro

Coaliția vrea să dorește modificarea legislației, iar calcularea impozitului pe proprietate să se facă la valoarea din grila notarială. Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România a venit cu un punct de vedere în care le explică guvernanților că nu se poate aplica în practică:

Constructii locuinteFoto: Hotnews

1. Documentul invocat se numește „Studiu de piață” și, conform Codului fiscal, trebuie să conțină valorile minime consemnate pe piaţa imobiliară specifică în anul precedent.

2. Conform modificării Codului fiscal din decembrie 2021, prin Legea nr. 308/2021, elaborată fără consultarea ANEVAR, „Studiul de piață va fi întocmit de către experți evaluatori autorizați”.

Astfel, precizăm că aceste studii de piață care se vor întocmi pentru anul 2023 sunt asimilate analizei pieței imobiliare și nu includ niciun proces de estimare a valorii proprietăților, ci doar o prezentare din informațiile publice a datelor privind prețurile minime consemnate în anul anterior.

3. Trebuie evidențiat faptul că în zonele unde nu există piețe active (în care nu sunt înregistrate tranzacții) sau pe segmentele de piață unde nu au fost tranzacții, studiile nu vor prezenta valori.

4. Considerăm că utilizarea acestor studii pentru stabilirea valorilor impozabile a proprietăților va genera multe situații în care acestea nu vor putea fi identificate/încadrate, situație care va conduce la un blocaj, astfel utilizarea studiilor va crea dificultăți statului în stabilirea și colectarea impozitelor.

5. Opinăm că sistemul actual de estimare a valorilor impozabile poate fi adaptat astfel încât să se asigure obiectivele asumate prin PNRR de trecere a valorii impozabile spre valoarea de piață, dar nu prin utilizarea studiilor de piață menționate în Codul fiscal și ne exprimăm disponibilitatea acordării sprijinului în aceste demersuri.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...