din

Numai știri validat

miercuri 24 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Rafael Nadal explică dominația BIG 3

Rafael Nadal a ajuns în turul al treilea de la Wimbledon 2022, iar la finalul partidei cu Ricardas Berankis (una câștigată în patru seturi) a explicat ce au în plus componenții BIG 3 (Federer, Djokovic și el) față de restul jucătorilor din circuitul mondial.

Rafael NadalFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Nu a avut neapărat cea mai bună zi, dar a reușit să se impună în patru seturi și să facă pasul spre turul al treilea de la Wimbledon. Rafa a vorbit despre BIG 3, longevitate, dar și care este secretul din spatele victoriilor sale, ale lui Nole și ale lui Roger.

„Mai am multe de îmbunătățit, asta e clar. Patru seturi, trei ore pe teren, toate ajută. Sunt acolo unde am vrut să fiu, adică în turul al treilea.

Experiența te ajută în astfel de momente (n.r. când nu ai neapărat cea mai bună zi). Știu când trebuie să joc bine și când trebuie să sufăr pentru a putea câștiga” – Rafael Nadal.

Ce au în plus Federer, Nadal și Djokovic

Rafa a găsit timp să vorbească și despre dominația BIG 3, explicând ce au în plus cei trei mari jucători față de restul rivalilor din circuitul mondial.

„Cheia în această lume a tenisului, mare diferență făcută de Federer, de Djokovic și de mine este că – și nu sunt arogant când spun – am reușit să facem ceva mai bine decât restul. Am reușit să câștigăm mai multe meciuri decât ceilalți jucând slab.

Aceasta este cheia succesului pentru jucătorii de tenis. Când joci bine, aproape toată lumea câștigă, deoarece diferențele nu sunt mari.

Când joci bine, câștigi din inerție. Cheia este să câștigi când joci slab, deoarece atunci când joci slab și pierzi nu mai joci până săptămâna următoare. Dacă joci slab și câștigi, poți juca mai bine în următoarea partidă. Victoriile te ajută să joci bine”, a precizat Rafael Nadal.

În turul trei de la Wimbledon 2022, Nadal va da peste Lorenzo Sonego (54 ATP).

Nadal, Federer și Djokovic au împreună 62 de titluri de Grand Slam (22 ibericul și câte 20 elvețianul și sârbul).

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...