din

Numai știri validat

vineri 29 martie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

LIVE Război în Ucraina, ziua 128: Cel puțin 17 morți după ce rușii au lovit Odesa cu rachete / Ce spune Institutul pentru Studiul Războiului despre retragerea de pe Insula Șerpilor / Statele baltice, pregătite pentru conectarea la rețeaua electrică europeană

O salvă de rachete rusești a ucis vineri dimineață cel puțin 17 oameni și a rănit alți câteva zeci în portul Odesa, a declarat un oficial regional, loviturile având loc la o zi după ce Ucraina a alungat forțele rusești din avanpostul lor strategic din Marea Neagră, Insula Șerpilor.

Armata ucraineană luptând cu un tun autopropulsat primit din PoloniaFoto: Twitter

Cele mai importante informații de joi, ziua 128 a războiului din Ucraina, LIVETEXT:

08:19 Ce spune Institutul pentru Studiul Războiului despre retragerea rusă de pe Insula Șerpilor.

08:05 Operatorii europeni de rețea sunt pregătiți să implementeze imediat planul pe termen lung pentru a aduce statele baltice, care depind de rețeaua rusească, în sistemul Uniunii Europene în cazul în care Moscova le va întrerupe alimentarea, au declarat pentru Reuters trei surse familiare cu acest subiect.

Statele baltice au un plan pe termen lung de a deveni, până în 2025, parte a rețelei europene descentralizate de rețele electrice, cunoscută sub numele de ENTSO-E.

Sursele au declarat că acest plan ar putea fi pus în aplicare imediat, dacă este necesar, în cadrul planurilor de urgență elaborate de ENTSO-E pentru o astfel de eventualitate.

07:44 Două rachete rusești trase asupra unui bloc și unei stațiuni balneare din Odesa au ucis cel puțin 17 oameni și au rănit câteva zeci, potrivit estimărilor de la această oră.

Scurt rezumat al celor mai recente evenimente privind invazia declanșată de Putin:

  • Rusia pretinde că s-a retras de pe Insula Șerpilor ca un „gest de bunăvoință”. Oleksii Hromov, un general de brigadă în cadrul armatei ucrainene, a declarat că echipamentele rusești de pe insulă au fost distruse. Nu există încă forțe ucrainene pe insulă, dar vor exista, a spus el.
  • Comandantul forțelor armate ale Kievului a declarat că obuzierele Bohdana, de fabricație ucraineană, au jucat un rol important în eliberarea insulei și a mulțumit partenerilor străini pentru sprijinul lor. Ucraina a introdus în luptă, săptămâna trecută, pentru prima dată, baterii puternice de artilerie americane HIMARS.
  • Rusia afirmă că forțele sale au distrus un centru de control militar ucrainean în apropiere de orașul Dnipro într-un atac cu rachete.
  • Moscova l-a convocat pe ambasadorul britanic pentru a exprima un protest ferm împotriva declarațiilor britanice “„jignitoare” și „false”, „în special cu privire la presupusele „amenințări rusești de a folosi arme nucleare”.
  • Secretarul britanic al apărării Ben Wallace a declarat într-un interviu radiofonic în această săptămână că președintele rus Putin are „sindromul omului mic”, iar purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, este „ca într-o scenetă de comedie – își face declarația în fiecare săptămână amenințând că va bombarda toată lumea cu arma nucleară”.
  • Ministrul rus de externe, Lavrov, a afirmat că o nouă „cortină de fier” coboară între Rusia și Occident.
  • Grecia este dispusă să pună la dispoziție nave pentru a ajuta la exportul de cereale din porturile ucrainene din Marea Neagră, care au fost blocate de Rusia, a declarat secretarul general al NATO, Stoltenberg.
  • O primă navă de marfă a părăsit portul ucrainean Berdyansk, ocupat de Rusia, a declarat un oficial local, după ce Rusia a afirmat că portul a fost deminat și este pregătit să reia transporturile de cereale.

07:00 Miniştrii Apărării eston şi leton au semnat o scrisoare de intenţie privind achiziţionarea în comun de sisteme de apărare aeriană cu rază medie

————

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...