din

Numai știri validat

sâmbătă 20 aprilie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

Ecuador: Acord între indigeni şi guvern pentru a pune capăt protestelor

Guvernul şi liderii indigeni din Ecuador au semnat joi după-amiază un acord care pune capăt protestelor împotriva preţurilor ridicate şi care paralizează ţara de mai bine de două săptămâni, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Proteste violente in EcuadorFoto: Captura

Elaborat sub medierea Bisericii Catolice, acest acord prevede o reducere totală cu 15 cenţi (de dolar) a preţului la carburanţi.

”Vom continua lupta, dar potrivit actului pe care l-am semnat vom suspenda mişcarea” de protest, a declarat cu puţin timp înainte de semnarea documentului Leonidas Iza, şeful puternicei Confederaţii a Naţionalităţilor Indigene (Conaie ), vârful de lance al protestelor.

”Am atins valoarea supremă la care aspirăm cu toţii: pacea în ţara noastră. Greva s-a încheiat. Acum începem împreună sarcina de a transforma această pace în progres, bunăstare şi oportunităţi pentru toţi”, a scris pe Twitter preşedintele conservator Guillermo Lasso.

Acordul prevede în special înfiinţarea unei comisii de negocieri, încetarea blocadelor şi a manifestaţiilor în ţară şi ridicarea stării de urgenţă. De asemenea, acordul prevede abrogarea şi revizuirea a două decrete guvernamentale, primul privind extinderea exploatării petrolului în Amazonia şi al doilea privind mineritul.

Acest acord pune capăt, teoretic, celor 18 zile de demonstraţii şi blocaje ale indigenilor în toată ţara şi în special în inima capitalei Quito, cu episoade de violenţe care au făcut şase morţi şi peste 600 de răniţi.

Protestele au afectat puternic economia Ecuadorului, în special extracţia petrolului, precum şi populaţia, cu creşterea preţurilor şi începutul penuriei de alimente şi produse agricole.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...