din

Numai știri validat

joi 28 martie 2024
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME
CALITATE ITALIANĂ ÎN LUME

Director editorial
CLAUDIA BORTOLOTTI

Opinionist
RAFFAELE AVALLONE

Manager de site
ROBERTO PAPAVERONE

BREAKING NEWS - STREAMING NEWS

VIDEO Simona Halep, în turul trei la Wimbledon 2022 – Reveniri spectaculoase în ambele seturi ale meciului cu Kirsten Flipkens

Simona Halep a avut parte de un meci foarte dificil cu veterana Kirsten Flipkens: sportiva în vârstă de 36 de ani a condus cu 5-2 în primul set și cu 4-1 în al doilea, dar campioana ediției din 2019 a revenit de fiecare dată și s-a calificat în turul trei la Wimbledon 2022 (7-5, 6-4). La finalul partidei, fosta lideră WTA și-a îmbrățișat adversara la fileu– acesta a fost ultimul meci de simplu din cariera belgiencei.

Simona Halep si Kirsten FlipkensFoto: Twitter – Wimbledon

Rezumatul partidei dintre Simona Halep și Kirsten Flipkens

*sursă video: Eurosport

De știut:

  • Următoarea adversară a Simonei Halep de la Wimbledon va fi Magdalena Frech. Aflată pe locul 92 în clasamentul WTA, poloneza a învins-o pe slovaca Anna Karolina Schmiedlova (84 WTA), scor 6-4, 6-4.
  • Pentru calificarea în turul al treilea, Simona Halep va primi un cec în valoare de 120.000 de lire sterline (aproximativ 146.000 de dolari).
  • Simona Halep și Irina Begu s-au calificat în turul al treilea, în timp ce Ana Bogdan, Irina Bara și Sorana Cîrstea au fost eliminate. România mai este reprezentată pe tabloul de la Wimbledon de Mihaela Buzărnescu (va juca joi împotriva americancei Coco Gauff).
  • La această ediție de la Wimbledon nu sunt acordate puncte (din cauza neînțelegii dintre WTA/ATP și organizatorii de la All England Club pe subiectul interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus de la al treilea Grand Slam al anului).

Cine este Magdalena Frech

24 de ani, născută la Lodz, Polonia. Are 1.71 metri și cel mai sus în clasamentul WTA a fost pe locul 86 (aprilie 2022). A câștigat din tenis $903.937. Nu are niciun titlu WTA în palmares, iar în prezent se află pe locul 92 mondial.

Simona Halep și Magdalena Frech s-au mai întâlnit de două ori până acum, iar sportiva noastră s-a impus de fiecare dată: 6-2, 6-0 la Praga (2020) și 6-4, 6-3 la Australian Open (2022).

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Wimbledon 2022

Turul I: 6-3, 6-2 vs Karolina Muchova

Turul II: 7-5, 6-4 vs Kirsten Flipkens

Turul III: Magdalena Frech

Optimi: Paula Badosa / Petra Kvitova

Sferturi: Coco Gauff / Amanda Anisimova

Semifinale: Iga Swiatek / Jessica Pegula / Barbora Krejcikova

Finala: Ons Jabeur / Maria Sakkari.

Simona Halep – Kirsten Flipkens 7-5, 6-4, în turul doi de la Wimbledon 2022

Setul II

6-4 Simona nu se poziționează bine pentru a lovi. Serviciu bun al româncei. Flipkens caută forehandul în lung de linie, dar sliceul Simonei a incomodat-o suficient. Simona comite a patra dublă greșeală într-un moment important (30-30). Dar primul as îi aduce și prima minge de meci. Flipkens returnează în fileu – Simona Halep s-a calificat în turul trei la Wimbledon 2022.

5-4 Simona accelerează și o incomodează pe Flipkens. Halep ajunge la scurtă și închide punctul de lângă fileu. Flipkens face din nou pasul în teren, dar ratează lovitura decisivă. Kirsten construiește lovitură cu lovitură și salvează și a doua minge de break, mai rămâne una. Belgianca trimite prea lung și Simona va servi pentru victorie.

4-4 Simona încearcă să își paseze adversara, dar Flipkens se întinde și pune mingea în teren cu un voleu. Retur ratat de Flipkens. Simona închide gameul cu un serviciu bun și egalează.

3-4 Simona pune presiune. Dublă a belgiencei (0-30). Scurtă bună a Simonei, Flipkens ajunge prea târziu și trimite în fileu. Kirsten caută linia și o găsește (lucru demonstrat de reluarea video cerută de belgiancă) – punctul se rejoacă. Flipkens plasează bine mingea cu forehandul. Simona trimite în fileu pe serviciul secund al adversarei. Lovitură ratată de Kirsten – Simona recuperează breakul.

2-4 Flipkens se apără bine inițial, dar Simona o pasează din a doua încercare. La fel de agresivă, Kirsten vine la fileu și punctează cu un voleu spectaculos. Forehand în lung de linie superb al belgiencei. Simona profită de un retur scurt și egalează la 30. Kirsten o pasează în cross pe Simona și obține o minge de break. Salvată cu serviciul de Halep. Simona servește mai bine și câștigă gameul.

1-4 Retururi mai lungi ale Simonei, în corpul adversarei. Kirsten se descurcă însă destul de bine și nu pare să aibă prea mari emoții. Flipkens închide gameul cu un voleu de lângă fileu.

1-3 Simona servește mai bine și reduce din diferență – trebuie însă să forțeze la retur.

0-3 Kirsten se mișcă din nou surprinzător de bine (se va retrage din proba de simplu după acest Wimbledon, la vârsta de 36 de ani), profită din plin de inexactitățile Simonei și se desprinde.

0-2 Flipkens pune din nou mari probleme la retur: 40-40. Kirsten controlează punctele (de această dată de pe linia de fund) și face breakul.

0-1 Simona revine de la 0-40 (a comis mai multe erori cu reverul) și egalează după un retur câștigător. Ambele jucătoare au mai avut ocaziile lor, dar belgianca și-a făcut până la urmă serviciul.

Setul I

7-5 Simona este mult mai sigură pe ea în aceste momente, Flipkens pare să fi pierdut ritmul excelent din startul partidei și Halep câștigă primul set după un game alb.

6-5 După un retur moale, Simona profită din nou de o venire neinspirată la fileu a belgiencei. Halep face pasul în teren și închide punctul cu un forehand. Campioana din 2019 forțează o eroare pe reverul adversarei și obține două mingi de break. Simona nu ia cele mai bune decizii de lângă plasă, Flipkens se apără admirabil și câștigă punctul. Slice trimis afară de Flipkens – Simona trece în față.

5-5 Flipkens se apropie din nou de fileu, dar Simona găsește din nou lovitura potrivită (40-0). Dublă greșeală a Simonei. Halep o pasează din nou (de această dată în lung de linie, cu reverul) pe adversară și egalează.

4-5 Simona nu renunță la acest set, returnează foarte bine (lung, puternic, pe reverul belgiencei) și conduce cu 30-15. Lovitură incredibilă reușită de Flipkens: Simona a încercat să o paseze, dar Kirsten a plasat excelent mingea peste fileu. Retur excelent al Simonei. Sportiva noastră recuperează și acest break.

3-5 Simona este mai agresivă, vine la fileu, pune presiune pe adversară și își face pentru prima oară serviciul.

2-5 Flipkens se desprinde, după un game în care Simona a reușit un singur retur care merită să fie menționat.

2-4 Flipkens ajunge rapid la 40-0 la retur, Simona salvează două mingi de break, dar își pierde pentru a treia oară în meci serviciul.

2-3 Simona recuperează rapid breakul – game câștigat la 0 (a fost ajutată și de erorile adversarei).

1-3 Flipkens se mișcă foarte bine pe teren, se mai impune o dată la retur (de o manieră categorică) și se desprinde. Rămâne de văzut cât va putea menține acest ritm.

1-2 O scurtă excelentă din partea belgiencei, publicul o aplaudă. Foarte dezinvoltă pe teren, Kirsten își face fără prea mari probleme serviciul.

1-1 Kirsten revine rapid și recuperează breakul. Simona a alunecat și a căzut la ultimul punct al gameului.

1-0 Meciul începe cu Kirsten Flipkens la serviciu. Belgianca folosește mult sliceul în primele schimburi ale partidei. Simona face break încă din primul game, după ce o pasează pe adversara venită la fileu.

Halep și Flipkens au intrat pe Terenul 2.

Cine este Kirsten Flipkens

Kirsten are 36 de ani, fiind născută pe 10 iarnuarie 1986. Are 1.65 metri și este o jucătoare de mâna dreaptă. A câștigat în total din tenis $5.907.003 și se află în acest moment pe locul 190 WTA (cea mai bună clasare din carieră a fost locul 13, în august 2013).

Cunoscută mai degrabă pentru rezultatele obținute la dublu (a câștigat 5 turnee: Seul 2016, `s-Hertogenbosch 2017, Linz și Lugano 2018 și Mallorca 2019), Flipkens are un singur titlu la simplu (Quebec City 2012) și a ajuns în alte trei finale (‘s-Hertogenbosch 2013 și 2018 și Monterrey 2016).

Simona Halep – Kirsten Flipkens 6-0

Halep și Flikpens s-au întâlnit de șase ori, iar sportiva noastră s-a impus de fiecare dată.

2022, Wimbledon: 7-5, 6-4 pentru Halep

2016, US Open: 6-0, 6-2 pentru Halep

2014, Cincinnati: 6-4, 6-2 pentru Halep

2013, `s-Hertogenbosch: 6-4, 6-2 pentru Halep

2011, Fes: 7-5, 6-4 pentru Halep

2010, Tokyo – Pan Pacific: 6-4, 6-0 pentru Halep.

Serviciu internațional ATM

Asistenta tehnica la instalarea bancomatelor

Cele trei povești capitale

de

Sondajele

Opinii

Dă-i un vot

Dați o părere

Faceți o căutare

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Meteo

Mercati Finanziari

Offerto da Investing.com

Coltul amintirilor...